Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Friday, November 05, 2010

Pengenalan..:-) - Edited

Salam buat semua, hari ini nak memperkenalkan blog terbaru. Post lama tiada lagi dan kini diperbaharui. Dalam blog ini hanya akan bercerita tentang apa sahaja yang ingin dikongsi terutamanya tentang hobi, makanan, resipi dan kehidupan. Kehidupan di sini bukanlah bermaksud perlunya utk diceritakan segalanya apa yg saya buat, pakai atau peribadi. Hanya as general saja ok. Lagipun, tgk je tag title kat atas "Life, Food & Recipe".

Dengan blog ni, bermulalah episod penjual kek part-time. Ok la tu sebagai part-time. Utk full-time tak dapek la kan sebab hari kerja, saya pun kerja. Nak buat kek pun hanya sebelah malam ataupun hari minggu je. Dan sebab part-time juga lah saya perlu letakkan tag "pesanan perlu dibuat 14-7 hari sebelum".  Sbb di samping itu, diharap tiada lah last minute order kan. Ini untuk mengelakkan dari order di'reject'. First come, First Serve. Sebab kengkadang order utk hari minggu pun penuh pun terpaksa tak dapat menerima order. Ni penting yer.....

Hmm...Lepas ni mana la tahu dari part-time leh jadi tauke kek. Leh buka bakery sendiri kan :-). Tak besar pun, kecil-kecilan pun jadi lah. Tapi ilmu di dada masih banyak yang perlu dipelajari. Dari semasa ke semasa aku akan menghadiri kelas utk buat kek atau mendeko kek untuk memperbaiki kemahiran aku.
Tapi harus lah ingat kan..kalau belajor tapi tak praktik pun payah juga idok...huhu...
So, bagi yang berminat order kek dari aku. Aku akan cuba buat yang terbaik. :-)

No comments:

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...