Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Tuesday, December 07, 2010

Buttercream decoration class - Part 1 @ Bagus, Taman Melawati

Ahad lepas 5/12 aku attend kelas Buttercream Deco - Part 1 kat Bagus, Taman Melawati dari pagi sampai la petang. Yg mengajarnya ialah Chef Ho.
Belajar pasal basic macam mana nk wat buttercream and basic2 deko macam melapis kek / topping, membuat piping beg sendir n mengenal nozzles dan hasil deco daripada nozzle. Secara tak langsung dapat gak pengetahuan camner nak wat bunga2 macam bunga ros, bunga water lily, bunga kekwa, carnation, morning glory, leaves, dan corak2 yg lain. Dalam banyak2 deco aku paling suka bunga ros...hehe..sbb apa? Sebab bunga tu je yg ketara nampak jadi. Yg lain "OUT!" ;p. Nnt akan ditempekkan gambar :-)

No comments:

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...