Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Thursday, December 30, 2010

Kek Coklat Kukus

Hari Isnin malam yg lepas buatkan Kek Coklat Kukus with Choc Ganache request dari cek hubby utk makan2 kat opis. Bubuh dalam loyang 8 inci. Ada lebih adunan bubuh dalam bekas kecik2 utk bawa ke my opis utk makan2 juga..tapi i buat dalam 24 biji. Setiap biji ada yg bubuh coklat cip, strawberry filling dan blueberry filling. Yg ni takde ganache. Tak boh ganache pun still sedap n gebus..lembut macam nak cubit2 je kek tu hehe...
papepun...layankan...

Kek ni ditutup ngan aluminium foil. Atas cenggitu lak ghupenyer..

 Idea ni tgk dari rancangan tv3. Alar tk ingat lak apa nama ranxangan tu. Bekas mmg dh lama ada. Apa lagi kuarkan lah..
Ada perisa choc chip, strawberry n bluberry...pilih2x...


Letak dalam transparent box ready untuk dimandikan....

Yeaaa...dh mandi pun se gebus ni...berkilat ja...

Dah tahu nak hias ngan apa..masa sudah mencecah kul 1am. Mata aku pun dh start macam mata burung hantu dah..

Layanzzzz.....
  Letak dalam tupperware...


End-

3 comments:

dorani said...

Nk tnye filing tu bubuh cmane ea.
Mse nk bubuh dlm bekas or separuh masak..

dorani said...

Nk tnye filing tu bubuh cmane ea.
Mse nk bubuh dlm bekas or separuh masak..

-<@ * Liana * @>- said...

Sis Dorani, lepas tuangkan adunan dalam bekas, letakkan filling dalam piping bag yang dipotong hujung dan picitkan filling dalam adunan tu. Kemudian kukus sehingga masak :-)

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...