Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Tuesday, April 12, 2011

Memblogging.....Bab Empat --> Book Cake

Baru nk mengupdate bab 4...dah basi dh pun hehe...ok sambung alkisah.
Alkisahnya bermula dari 5.30am membuat kek ni dijangka siap sepenuhnya dengan topping dalam 7.30pm-8.30pm. Konon lapik la bawah kek ngan aluminium foil lapik atas kek board. Sudahnya bila dh menuang ganache utk layer pertama, nk tarik ler aluminium foil tu skali tarik...oh tidak sekali...kek ku terbelah sikit.. terbelah tu kire ok lagi leh cover ngan topping. Angkat sikit kek tu nk tarik foil sepenuhnya sekali........................ Owh tidakkkkkk!!!! Arrrgghhh!!!! Bawah kek jadi hancussssssssssssss!! Aku dh blank jap (sambil tangan atas kepala macam org surrender...huhu). Kejut cek hubby tido kasi tolong...dh takleh tolong dah n takleh pakai dah kek tu hancussss....and jam dh tunjuk jam 7.15pm.....huhu...
Takmoh cepat putus asa, tindakan amat diperlukan dan masa tidak menunggu, aku terus bancuh adunan kek kali keduanya buat yg baru. Hambik...dekat kul 10pm kek masak. Sejukkan kek n tido jap sejam n kul 11pm sambung lak wat topping n siap kul 12.30am n tido kul 3.30am. Nk demam dah rasanya. Tapi papepun puas hati sbb penerimanya happy. Thanks skali lagi utk Ijan dan hubby kerana memberikan kepercayaan utk buat ke ni. Aku pun tak sangka leh buat kek ni :-D. Meh layankan gambar....

Gambar di bawah, kredit to Ijan n Hubby from picture tagged from Facebook:





Sekian tamatlah bahagian bab-bab..end...

No comments:

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...