Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Tuesday, May 31, 2011

Eye Shadow 88 Warm Palette

Ahaha...sempat juga menyelit pasal eye-shadow ni. Kerana teruja punya pasal ngan kaler yg cantik dan menawan telah ku sambar eye shadow 88 warm palette ni..Nak pakai tak tahu bila...
Hai...itu kata org alah membeli menang memakai...who cares? ;p




P/s: Order kek utk minggu ni still ditutup ye...harap maklum...

RV..RV..RV..3rd..

Yang seterusnya pula...RVC kek yang diorder oleh my bro's opismate - Emi. Tima kasih Emi sbb berminat nk order RVC cake ni :-)
Permintaan utk letakkan logo masterchef di atasnya.
Meh layankan gambar ni..






RV..RV..RV..2nd

Yang ni pula RVC yang diorder oleh cek In punya kawan opis (Ninie yg pernah oder kek juga sblm ni ada di post sebelumnya lebih kurang sama coak) punya sepupu iaitu Tania...hahaha...leh paham ke ni?
Thanks sbb berminat ngan RVC dan happy dengar anda sukakan kek home-made RVC ni...
Ok..jom layankan gambar..pantas..pantas..sbb mata dh ngantuk...




RV..RV..RV..1st

Tanak citer manyak2 hehe..kasi layankan gambar kek RV yg diorder oleh kawan cousin cek hubby - Zetty. Thanks wat zetty dan kawannya ;-)
Permintaannyer utk wat corak basketweave tepi2 tu. Kata zetty mmg suka corak "batu-bata" hehe Jgn marah ye zetty...
Layan gambar :-)





Thursday, May 26, 2011

Red Velvet Cake in Book Shape....

As salam buat semua, apa khabar ye wat pembaca blog saya? Harap semua nya sihat dan ceria-ceria selalu ;-)

Oleh kerana di opis blogger website ni dh tak kene blog, sempat la juga saya nk memblog dan menempekkan gambar huhu...ops..sekarang lunch hour yer so tak mengganggu tugas2 keje pejabat..hmm..

Ok..orait berbalik pada tajuk di atas...Red Velvet kini ada dalam bentuk buku. Ni buat sesapa yg nak besday untuk anak2, adik2, kawan2 yg dh grade ke ..apa2 ke...leh ler try kek bentuk buku ni. Kek lak leh la pilih. Setakat ni pernah wat kek coklat moist bentuk buku. La ni Red Velvet Cake bentuk buku.

Kek Red Velvet bentuk buku di request oleh my friend ex-college BMI dulu. Ini merupakan repeated order dari Ijan - Sharizan (kene sebut Sharizan sbb i have another friend yg order kek coklat moist bentuk buku pun nama Ijan gak tapi Ijan - Rafizan a.k.a Ijan Tinggi. Macam2 ler aku ni..hmm). Tapi sedikit beza ngan Red Velvet Cake yang saya selalu buat yg mana di'topping'kan ngan cream cheese frosting, kali ni di'topping'kan dengan Buttercream + ada sapuan choc ganache antara BC (Buttercream) tu
- Buttercream / Choc Ganache on Red Velvet Cake is really recommended for kids atau sesapa yg tak suka cream cheese frosting. (From experience, cream cheese frosting hanya mendapat tempat di hati wat org dewasa. Bebudak tak berapa suka rasa cheese cream frosting ni tapi tak sumer...tapi majority...haha...paham tak statement ni?)

dan......additional "Edible Image" - Dora The Explorer dan Manchester United Logo. Kalo nk tahu, ni 'pes' time wat ada Edible Image ni. Tapi i still need to improve more on deco huhu...

Byk lak citer kan, bila nk letak gambar ni? Jap..jap...
Terima kasih Ijan sbb sukakan kek ni. Dan Ijan bgth anak buah dia a.k.a besday girl suka sangat dan besday boy pun suka. Terima kasih byk sbb percaya kat aku ijan utk buat kek ni. (nnt nk paste lah testi dari FB hehe)

Ok...now...Gambar!! Layankan..zasss!!
 Gambar 1: RVC still dalam loyang
 Gambar 2: RVC dh diterbalikkan 

 Gambar 3: RVC dh siap deko





 Amacam? Nk oder macam ni? Sila email saya utk pertanyaan. FYI, oder ni dibuat 3 minggu sebelum.

Tuesday, May 17, 2011

Kek Gula Hangus / Kek Sarang Lebah

Amboi..thread kek non-stop akak ni..ahaha...Ni kek yang dibuat Sabtu lepas. Dah lama tak makan kek gula hangus ni. Nak buatnyer asyik malas je. Bukan apa, nk nunggu gula tu jadi hangus leceh tu..pehtu nk peram lagi...lama tul nak makan nyer ahaha...
At last buat sbb mmg teringin sgt nak makan kek gula hangus ni..then bawa ke umah mak...:-)
Uih, kejap je hampir nk licin...;-)



Roti Pisang Coklat

Hm...nyum2x..ni kali kedua buat Roti pisang Coklat. Nama je roti tapi bukan roti. Serupa macam kek pisang tapi ada coklat. Resipi ni senang sangat. Terima Kasih pada kak Lina (Yaslina wife kepada Cek Zul my opis colleague) sbb sharekan resipi ni. Memula kak lina tu bagi sikit. Bila makan sedap and macam happy je makan kek tu. Terus jatuh cintan ngan kek ni n minta resipi. Resipi pun mmg senang bangat ;-)

Ni First time wat bawa ke umah MIL :


Yang ni 2nd time wat. Kurangkan gula and choc chip dalam dia. Bawa sikit ke opis ;-):

Mini RVC...turn..turn around...;-)

Okay guys and girls...Mini RVC datang lagi....

I letak dua kek sekaligus la yer...

Yang Pertama: Mini RVC yang diorder oleh my ex-collegemate BMI - Djuhana
Dju order utk makan2 bersama family. Thanks Dju sebab order...:-)
Dengan Ucapan "Mari Kita Makan Kek Ini" :-)

I tempek gambar yer :-)






Yang Kedua: Mini RVC yang diorder oleh my ex-schoolmate SMWM2 - Malathi
Theme color: Blue & White.
Yang seterusnya ialah Mini RVC yang diorder oleh Malathi. Senior aku kat sekolah dulu. Dolu aku panggil dia kak Malathi. Setelah 12 tahun baru jumpa balik. Semuanya kerana RVC.
Tak sangka kerana RVC menemukan semula dengan kawan2 ku yg lama tak jumpa. ;-)
Alhamdulillah rezeki juga buat ku :-)

Kek ni sempena hari ni - 17 May 2011 iaitu Wedding Anniversary nyer.
Ucapan "3RD Wedding Anniversary 2011 - CVA ♥ Malathi"
Happy Anniversary Malathi :-)

Hope you and husband love the cake ;-) ♥♥♥...

Now, the picture







Minggu ni penuh ngan oder RVC. Alhamdulillah rezeki tu. ;-)

Saturday, May 07, 2011

Meng'RV" lagi :-)

Masih lagi Meng'rv". Mini RVC yang diorder oleh kawan Cek iN - Ninie  :-)

Layan Gambar:



Seterusnya....RVC saiz biasa bentuk bulat yang diorder oleh kawan opis cek hubby. Katanya nk yang plain sahaja n tak perlu ada tulisan atau deko...Layankan....:-)





Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...