Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Thursday, May 26, 2011

Red Velvet Cake in Book Shape....

As salam buat semua, apa khabar ye wat pembaca blog saya? Harap semua nya sihat dan ceria-ceria selalu ;-)

Oleh kerana di opis blogger website ni dh tak kene blog, sempat la juga saya nk memblog dan menempekkan gambar huhu...ops..sekarang lunch hour yer so tak mengganggu tugas2 keje pejabat..hmm..

Ok..orait berbalik pada tajuk di atas...Red Velvet kini ada dalam bentuk buku. Ni buat sesapa yg nak besday untuk anak2, adik2, kawan2 yg dh grade ke ..apa2 ke...leh ler try kek bentuk buku ni. Kek lak leh la pilih. Setakat ni pernah wat kek coklat moist bentuk buku. La ni Red Velvet Cake bentuk buku.

Kek Red Velvet bentuk buku di request oleh my friend ex-college BMI dulu. Ini merupakan repeated order dari Ijan - Sharizan (kene sebut Sharizan sbb i have another friend yg order kek coklat moist bentuk buku pun nama Ijan gak tapi Ijan - Rafizan a.k.a Ijan Tinggi. Macam2 ler aku ni..hmm). Tapi sedikit beza ngan Red Velvet Cake yang saya selalu buat yg mana di'topping'kan ngan cream cheese frosting, kali ni di'topping'kan dengan Buttercream + ada sapuan choc ganache antara BC (Buttercream) tu
- Buttercream / Choc Ganache on Red Velvet Cake is really recommended for kids atau sesapa yg tak suka cream cheese frosting. (From experience, cream cheese frosting hanya mendapat tempat di hati wat org dewasa. Bebudak tak berapa suka rasa cheese cream frosting ni tapi tak sumer...tapi majority...haha...paham tak statement ni?)

dan......additional "Edible Image" - Dora The Explorer dan Manchester United Logo. Kalo nk tahu, ni 'pes' time wat ada Edible Image ni. Tapi i still need to improve more on deco huhu...

Byk lak citer kan, bila nk letak gambar ni? Jap..jap...
Terima kasih Ijan sbb sukakan kek ni. Dan Ijan bgth anak buah dia a.k.a besday girl suka sangat dan besday boy pun suka. Terima kasih byk sbb percaya kat aku ijan utk buat kek ni. (nnt nk paste lah testi dari FB hehe)

Ok...now...Gambar!! Layankan..zasss!!
 Gambar 1: RVC still dalam loyang
 Gambar 2: RVC dh diterbalikkan 

 Gambar 3: RVC dh siap deko





 Amacam? Nk oder macam ni? Sila email saya utk pertanyaan. FYI, oder ni dibuat 3 minggu sebelum.

No comments:

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...