Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Sunday, August 28, 2011

Coretan malam minggu...

As salam semua,

Macam mana puasa? Sedar tak sedar ramadhan dah nak sampai ke penghujungnya...terasa begitu pantas sekali masa berlalu.
Nak update blog ni. Tahu kat mana ni? Kat NZ curry house wangsa maju teman cek hubby jump a member yg dh lama tak jumpa. Daku dengar je diorang sambang. Buhsan2 meng'update' blog. Satu kek order utk esok tak buat lagi huhu...nampak gaya, sahur pagi esok ler. Weh, mana teh Tarik kurang manis tak sampai lagi nih? Ramai betul org kat sini...ha....baru air aku sampai...
Depa ni semua tak balik kampung ke?



Arini dr pagi tak rehat...harap tak lama la cek hubby sembang2. Daku dr umah mak td Iftar sama. Suh cek hubby antarkan ke umah tadi, dia suh ikut skali sbb risau daku dok sorang2 kat umah.

Oh yer, macam mana persiapan raya u all. I tahun ni wat satu jenis biskut je. Compare last year hambik sampai 5 jenis..pengsan...
Tahun ni satu jenis je cukup. Bagi kat mak, mak mertua, n nenek. Biskut chocolate chip je. Tu pun sbb cek rozita my best fren nak order. Kalau tak bila nk wat biskutnyer hehe..
Buat biskut byk2 macam bahagian daku tahun lepas tak habis sudah bagi kat cek "Sam" (sampah) haha...mana taknyer...belum ada budak lagi...
Mengomel ler pulak daku ni.

Ops...daku nak citer juga ni...arini first time daku membuat roti. First trial masih belum perfect lagi tapi boleh la...next time mesti perfect nyer...roti apa? Ha...ni Nama roti tu...
........
Schiacciata con l’Uva.....

Nak tahu apa tuh?korang google2 kat website tu n pilih image. Itu la dia. Gambar nyer nnt daku upload. Daku tingin nak wat roti sbb tgk kat master chef australia la yg mana Marion and Aaron kene wat roti..

Aduh, nk stop taip dah...boring nih....huhu...

Friday, August 26, 2011

Cosy Place Restaurant Di Wangsa Maju..

As salam...

Dh lama gambar ni baru nk upload. Lama tak lama pun pada minggu lepas je pada harijadi daku yg lepas hehe...
Cek hubby belanja berbuka puasa kat Cosy Place Restaurant yg terletak di Wangsa Maju.

Ler..baru nk upload gambar? Bukan apa. Nak upload dari last week lagi tapi keyboard problem. Payah n jenuh. Huruf "k" dan "i" takleh tekan..Pahtu melarat ke huruf "P" dan "(" kan penting tu nk taip2 kan..

Di situ disediakan juadah berbuka puasa secara buffet dan ala-carte. Kami memilih kedua-duanya. Menu nyer biasa2 saja tapi leh diterima oleh tekak dan boleh tahan la rasa. Tapi tak ler se'gah' macam makanan kat hotel2 tu kan. Tapi syukur..sebab makanan yg ada tu pun makan macam nak meletup perut hahaha...Bagi kredit juga untuk Cosy Place :D
Ye la..puasa kan...apa la sgt nak makan byk pun.

Yang kami suker..Butter prawn dia..hullamak...best2..:-)

Meh tayangan gambar menu yang kami pilih..:-) Dalam restoran ni suasana dia macam malap sikit and cosy. Tapi dalam gambar nampak terang pasal daku guna phone camera night mode. Tu yang nampak terang tu..

Amik gambar dai meja makan :-)

Kaunter bayaran..

Permandangan dalam restoran sebelum ramai org datang..


Amik dari jauh je kapal tu


Menu buffet ramadhan.

Ala Carte menu yang nak dipilih

Antara menu-menu..





Air sirap bandung.
Bubur lambuk..sedap ni :-)

Uih...yang ni paling sedap Best!!! Butter Prawn!! Yummyz..

Kailan Ikan Masin

Black pepper steak..
Ok..amacam? Boleh la kan...:-)

Monday, August 15, 2011

Thank You Nuffnang....Thank You TGV :D and Happy Birthday To Me!!

First of all, I would like to say Thank You sooo much to Nuffnang and TGV (http://www.tgv.com.my/#%21/) for giving me a such a very lovely Birthday Surpise gift for my this incoming birthday. When is that? Well...it's 19 August!! It's just around the corner. Which is....THIS WEEK!!!! Ahahaha...

Never thought that I will get a FOUR (4) complimentary passes for any movie* at TGV Cinemas outlets nationwide. (See this link: http://www.nuffnang.com.my/tgv/). Not only one (1), not two (2) but it's FOUR (4)!! Wah!! Thank You..thank you soo much...mmmmuah!!

 

Frankly, I'm so happy, of course. What else I'm going to say. I love to watch movies anyway. (wink!)

But...errr...sadly... I am not going to be able to collect myself. Same goes to my hubby. I have to collect at Nuffnang office before 9 September 2011(Friday) and the office is open from 9am - 6pm on weekdays (with the exception of public holidays). This is the reason. I've got no time. When the time I reach there after work probably it already 7.30pm huhu...of course i must wait for my hubby to bring me there...uhuhuhu....

So...I've decided to giveaway my birthday present. But they need to self-collect the passes :(. 
I,ve got the the lucky people already. To my colleagues Cek Zul and Firdaus. Enjoy ya! ;)

TGV CINEMAS....YOU ARE AWESOME!! YES!! LOVE YOU TGV!! :-)

Saturday, August 13, 2011

Kek lagi dan lagi Red Velvet...

Ok gambar ni agak ketinggalan iaitu bulan lepas punyer tapi aku nk letak gak. Aku punyer gambar sukati la kan hehehe...jgn marah ;p

Meh² tgk gambar kek yang tidak seberapa ini....:-)

1) Ni sempena farewell kawan2 opismate...3 org sekaligus huhu...so daku membuat Red Velvet Cake sebesar 10inch berserta edble image. Siap2 edible image you...well...





Dah nak habish dah...:-)

2)  Gambar di bawah ni pula ialah order dari Ka kNoria dari sama RHB. Utk birthday anak2 nyer :-)




3) Kendian, lagi repear order dari Kak Noria utk jamuan di opisnya dan juga birthday colleaguesnyer :-)




Ok...cukup di sini...:-)

Meng'Update' Blog..

Huhu...dah lama dau ta mengupdate blog...seperti yg daku pernah kataan sejak ada iPAD ni adalah sgt malas ut menhadap komp...Yer la...dok depan tv menghangkut iPAD tu kan. Takkan nak hangkut pc depan pc..satu keje lak...
Ops lupa lak. Tak bagi salam apa sumer terus membebel lak...hehehhe

As salam semua dan Selamat Berpuasa juga. Amacam puasa anda semua? :-) Jap lagi nk gi Pasar tani nk beli barang sikit sempat juga nk blog kan. Dah alang 'on' komputer ni ha. Kalau tak pasal nk upload gambar mmg komp ni tak buka la. Gambar la sumer dalam fon kesayangan aku tu.

Hari ni berbuka di rumah mertua daku. Plan nak wat tambah lauk. Daku nak wat masak lemakk cili Labu, Sambal ikan bilis kentang dan dessert lak, aku nk wat Pengat Pisang. Bulan puasa ni kan teringin lak nak makan pengat pisang...

Ok...ni pehni daku nk meng'upload' gambar kek.

Buat masa ni aku mmg tak terima tempahan kek. Jom layanzz di thread sterusnyer...

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...