Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Sunday, August 28, 2011

Coretan malam minggu...

As salam semua,

Macam mana puasa? Sedar tak sedar ramadhan dah nak sampai ke penghujungnya...terasa begitu pantas sekali masa berlalu.
Nak update blog ni. Tahu kat mana ni? Kat NZ curry house wangsa maju teman cek hubby jump a member yg dh lama tak jumpa. Daku dengar je diorang sambang. Buhsan2 meng'update' blog. Satu kek order utk esok tak buat lagi huhu...nampak gaya, sahur pagi esok ler. Weh, mana teh Tarik kurang manis tak sampai lagi nih? Ramai betul org kat sini...ha....baru air aku sampai...
Depa ni semua tak balik kampung ke?



Arini dr pagi tak rehat...harap tak lama la cek hubby sembang2. Daku dr umah mak td Iftar sama. Suh cek hubby antarkan ke umah tadi, dia suh ikut skali sbb risau daku dok sorang2 kat umah.

Oh yer, macam mana persiapan raya u all. I tahun ni wat satu jenis biskut je. Compare last year hambik sampai 5 jenis..pengsan...
Tahun ni satu jenis je cukup. Bagi kat mak, mak mertua, n nenek. Biskut chocolate chip je. Tu pun sbb cek rozita my best fren nak order. Kalau tak bila nk wat biskutnyer hehe..
Buat biskut byk2 macam bahagian daku tahun lepas tak habis sudah bagi kat cek "Sam" (sampah) haha...mana taknyer...belum ada budak lagi...
Mengomel ler pulak daku ni.

Ops...daku nak citer juga ni...arini first time daku membuat roti. First trial masih belum perfect lagi tapi boleh la...next time mesti perfect nyer...roti apa? Ha...ni Nama roti tu...
........
Schiacciata con l’Uva.....

Nak tahu apa tuh?korang google2 kat website tu n pilih image. Itu la dia. Gambar nyer nnt daku upload. Daku tingin nak wat roti sbb tgk kat master chef australia la yg mana Marion and Aaron kene wat roti..

Aduh, nk stop taip dah...boring nih....huhu...

No comments:

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...