Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Saturday, September 10, 2011

Chocolate Mocha Moist Cake With Fresh Cream..

Baru sudah menyiapkan kek dalam sejam yang lepas. Barang peralatan baking pun sumer dah basuh. Tuan punya badan pun dah bersihkan diri dan merehatkan diri sambil melayan segelas Yogurt Drink Nestle Bliss perisa Blackcurrent..
So Yummy.....:-)

Nak tempek gambar kek lak ni..dah kul 2am ni tak tido lagi? Hmm...jap2...

Yang ni request dari kakak sedara daku - Kak Ngah untuk esok. Eh, esok? Der...dah masuk hari sabtu dah. Tgh hari nnt. Sempena hari jadi anaknyer yg sulung dan juga ada wat open house raya. Dah 10 tahun akak fina yer :-)

Requestnyer nak wat Kek Coklat Mocha. Oleh kerana aku tak pernah wat Kek Coklat Mocha ni, aku ubah suai dari resipi Kek Rich Chocolate Moist yang mana daku tukau esen2 dari nescafe+choc emulco kepada Mocha Flavour. So, jadinyer Chocolate Mocha Moist Cake...hehe...

Then, permintaan utk toppingnyer "Royal Icing". Oleh kerana juga daku ini belum la lagi menamatkan pelajaran bab2 icing ni...hanyalah baru kelas yang pertama daku pergi..itupun Buttercream deco je......Maka dengan itu, daku meng'suggest' utk tukau kepada "Fresh Cream Topping".

Sebenornyer Fresh Cream topping ni pun daku cuak gak. Pasai, silap langkah tangan dan kaki jadi hancus...huhu...Tambahan pula untuk kek yang bersaiz besar. Uih, cuak ler...tapi ku gagahkan juga dan yakinkamn diri ini, jadi juga ler kek daku utk daku yang peringkat amatur ni.

......Dengan tema warna Pink dan Purple....anda lihatla sendiri yer...amatur je...jadi ada la serba serbi kekurangannyer...huhu...

Layankan....






Happy Birthday Sofina :-)

Acara potong kek..

Jari sapa la tu ye? :-)

Nice...special cream kat tengah perisa coklat with cadburry grated :-)


No comments:

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...