Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Monday, October 31, 2011

Baru selesai Mini RVC untuk Hari Ini

Baru je habis menyiapkan mini RVC ni order dari kawan opis cek hubby...dah alang2 tgh on komp ni baik terus upload. Kalau tidak tahun depan lak baru nk tempek gambar...ihihi....layanzzz...



Chocolate Mocha Moist Cake With Fresh Cream..Versi 2

2nd time wat Chocolate Mocha Moist Cake with Fresh Cream topping.
Yang ni ordered by Kak Noria member RHB. Akak ni mmg slalu order kek RVC cuma kali nk rasa kek lain lak.
Sempena jamuan opisnyer...layankan....

Memang corak simple je..huhu...







Sekali byk lak letak gambar...

Fried Angel Hair with Chicken, Prawn and Vege

Ni resipi baru. Bulan lepas wat baru skrg nak tempek...
Tempek gambar dulu ye..Resipi i akan tempek kemudian sbb takut terlupa yg mana dah dan yg mana lum hehe...

RVC datang lagi....

Kini datang lagi...Red Velvet Cake dengan Cream Cheese Frosting...RVC! Ada macam iklan ding dang tak? Kui3x..



Dah lama dah tk update kan pasal RVC ni. Dari Raya lagi...Tanak citer byk...harus tempekkan saje gambar itew...
Disebabkan dek kerana udah lama tak update, maka tidaklah diingati nama2 peng'order'. Minta maaf bebanyak pada empunye order huhuhu...

Mari kite mulakan....
1)





2) Yang kat bawah ni, sudah tentu saya ingat. Yang ni oder dari Abah saya ler sempena jamuan hari raya di opisnyer. Yg happynyer kek RVC saya habis dulu walaupun ada cake dari Secret Recipe yg dibawa oleh colleague yg lain :-D (dari gambar yg abah saya tunjuk la ye..kang kata tipu lak..huhu) ...Kembang semangkuk jap dan senyum sampai ke telinga hahaha...;p
Gambar ehsan dari HP Abah kat opis.

Gambar ehsan dari HP Abah

Gambar ehsan dari HP Abah


3) Seterusnyer...yang ni saya ingat. Repeat order utk kesekian kalinyer dari Kak Noria - member RHB - mini RVC.
Kak Noria ni dh byk kali order. Katanya memang dia suka kek RVC ni :-)


4) Hari yg sama request dengan Kak Noria di atas ialah order dari opismate cek hubby :-). Yang ni saiz besar bulatnyer...




Itu sahaja wat masa ini dari RVC. Ops bukan...dari saya ;-)...

Friday, October 28, 2011

Huuuu.......

Hallu......berapa lama daa tak update blog..kes malas punye pasal....hehe...jgn marah haaaa....mcm yg daku kata suatu ketika dahulu, komputer dh jarang buka...guna iPAD je tgk internet..gambar2 resipi dan kek yg dh lama buat pun dh lama tak tempek. Almaklum juga disebabkan malas nak baking juga la kekdahnyer. Dari kek raya aritu la...ada wat kek oren dan kek gula hangus. Pastu kek RVC raya yg my dad bawa utk jamuan hari raya, pastu ada gak wat Fried Angel Hair with Prawns n Chicken apa ntah ku bg nama pun tak tempek juga...nnt nk tempek share resipi yer...tungguuu...
Saya ni pun bukan pandai sgt masak pun. Br sikit masak dh nak share2 kan..Entah org lain tgk.."ala...ni sumer org pun leh wat"  hehe...ala takpe la kan...."Sharing is Caring". Maybe yg untuk yg tak tahu masak tu leh juga mencuba kan. sekali wat ...ha....walah. Meletup you. :-D

Byk gambar dari HP yg tak upload........."Woit, mana gambar roti Schiacciata con l'uva (Grape Foccacia ) tu?" Theeheehee...nnt la yer...;p...ada..ada...

Pastu apa lg ye...tak ingat...wuuu...Yg terbaru iaitu semalam siap wat dua kek Red Velvet Cake. Dah lama cuti membaking ni sebenarnya. Amik la sikit2..tak byk. hmm...gambar nnt saya tempek juga...Bila?

Hmm...malam nnt kalau tak malas...:)

Ok lah....cau cin cau........

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...