Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Saturday, November 19, 2011

Mini RVC...tet...tere reeeet!!...

Utk kesekian kali order dari kak Noria. kawan tempat keje...Mmg kak noria ni suka benar ngan RVC..Hampir setiap bulan akan order dan anak2nyer mmg suka...dan ucapan yg sama :-)
Happy bila dengar RVC mempunyai peminatnyer yang tersendiri. Makacih Kak Noria :-)


Rich Choc Moist + Angry Bird + Cream Cheese Frosting + Ganache

Sambungan yer....ha...ni la nak tempek gambar kek yg my pren order yg I br antar malam semalam. Hmm...I sendiri tgk kek ni pun dh nampak tempting. :-)
Yg ni my pren order - Dju namanya...
Dia nk wat kek utk anak2nyer...kek yg dimininta? Macam kat tajuk atas nun ha....Amacam...ada ok?
Diharap suka dan bergembira dengan kek ni :-)
Sebelum tu kasi tgk dulu gambar ni...ada serupa ka? hehe


Seterusnya....layankan je la....






Eh?!

Friday, November 18, 2011

Kek ada gambar Angry Bird :-)

Hi allz...apa khabar? Ni nk tempekkan gambar utk tatapan ualzz...

Memula cenggini...


Dan kemudian...jadi cenggini :-)

Cerita yang selebihnye akan saya sambung kemudian nanti :-)

Sunday, November 13, 2011

Latest RVC...

Hehe...tak habis2 pasal RVC...meh layankan je ler...





Wednesday, November 02, 2011

Pizza instant Ciptaan sendiri ;-)

Menu sarapan dan dinner yg sungguh la instant...hehehe...

Tuan-tuan dan puan-puan bertemu sekali lagi kita di rancangan....Life, Food, & Recipe...rancangan apa???....Pandai tuan-tuan dan puan-puan ye

Baiklah, chef serikandi hari ni ingin berkongsi dengan anda semua bagaimana membuat pizza instant yg amat mudah sekali ye...
Ok sumer sediakan kertas dan pen...dah sedia? Takyah pun takpe ye...Print je ye lagi senang gitew....
Mari kite tengok apa bahan-bahan dia...
Jenama Kawan Puff Pastry Square


4 ketul Chicken Frankfurter Italian Cap Ayamas

Mozarella Cheese


Rosemary, Basil, Paprika, Parsley kegemaran saya cap Mccormick dan juga..Olive Oil dan Pati Tomato

Cendawan Butang

Cara-caranya pula ye tuan-tuan dan puan-puan....
Potong chicken frankfuther seperti gambar

Sediakan puff pastry KAWAN dan sapukan Olive Oil di atasnyer..
Sapukan pula pati tomato

Susunkan chicken frankfuther dan cendawan button seperti dalam gambar

Taburkan cheese Mozarella dan....
Masukkan dalam Oven dan bakar sampai masak yer...taburkan juga serbuk parsley, basil, paprika and rosemary
Masukkan dalam Oven dan bakar sampai masak dan kekuningan yer...dia akan garing2 sikit

Sedia dihidangkan....




Not bad kan...;-) Kenyang gak makan dua keping ni :-)
Selamat Mencuber...:-)

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...