Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Wednesday, November 02, 2011

Pizza instant Ciptaan sendiri ;-)

Menu sarapan dan dinner yg sungguh la instant...hehehe...

Tuan-tuan dan puan-puan bertemu sekali lagi kita di rancangan....Life, Food, & Recipe...rancangan apa???....Pandai tuan-tuan dan puan-puan ye

Baiklah, chef serikandi hari ni ingin berkongsi dengan anda semua bagaimana membuat pizza instant yg amat mudah sekali ye...
Ok sumer sediakan kertas dan pen...dah sedia? Takyah pun takpe ye...Print je ye lagi senang gitew....
Mari kite tengok apa bahan-bahan dia...
Jenama Kawan Puff Pastry Square


4 ketul Chicken Frankfurter Italian Cap Ayamas

Mozarella Cheese


Rosemary, Basil, Paprika, Parsley kegemaran saya cap Mccormick dan juga..Olive Oil dan Pati Tomato

Cendawan Butang

Cara-caranya pula ye tuan-tuan dan puan-puan....
Potong chicken frankfuther seperti gambar

Sediakan puff pastry KAWAN dan sapukan Olive Oil di atasnyer..
Sapukan pula pati tomato

Susunkan chicken frankfuther dan cendawan button seperti dalam gambar

Taburkan cheese Mozarella dan....
Masukkan dalam Oven dan bakar sampai masak yer...taburkan juga serbuk parsley, basil, paprika and rosemary
Masukkan dalam Oven dan bakar sampai masak dan kekuningan yer...dia akan garing2 sikit

Sedia dihidangkan....




Not bad kan...;-) Kenyang gak makan dua keping ni :-)
Selamat Mencuber...:-)

No comments:

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...