Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Monday, February 13, 2012

Kesinambungan ♥♥♥ Oh RVC...aku rindu kamu....♥♥♥♥

Saja nk tempekkan belahan si cantik merah baldu yg bawa ke rumah FIL last weekend...sedappnyerr dan nikmatnyerrr dah lama tak makan RVC...makan sepotong je tapi rasa macam.....nak lagi la huhu.....


Chocolate Oh Chocolate...

Mentang-mentang la dh takde masalah gigi sakit lagi, bukan main lagi makan cokolat ni yer...ha hamik!!!

Sebelum pergi Istanbul Turki tahun lepas bulan December 2011.......... (ops..Turki? daku tak citer kat dalam blog ni eh...takde masa beb. I upload gambar kat FB je. Nnt la amik mood nak story mory. Waktu tu pun citer dh basi kan? Tahu takper..padahal kat Istanbul waktu tu sibuk bw diari nk catit la moment kat sana...nnt la eh...lambat ke cepat ke nnt la i sharekan..:-)) ok sambung......

Sebelum pergi Istanbul Turki tahun lepas bulan December 2011 daku pergi dental utk check gigi konon nk tampak sekali kene cabut daaa...Gigi atas yg bongsu. Cheh, mmg bawa masalah selama ni. Ingatkan sampai 3-4 batang yg berlubang yg sebabkan sakit selama ni. Sampaikan nk makan coklat punya la ngilu. Ghupenyer hanya dek gigi sebatang tu. Bila dh buang...amboi² tak ingat makan yg manis² punya tak tgk sekeliling. Pueh hati aku!! Lega hang tau..tambah lagi kat Turki nun byk makan makanan yg manis macam Turkish Delight, baklava, kuih manis (aku tak ingat nama dia tapi macam ala² Gulab Jamun...aku suka..hahaha!!) dan aiskrim dan macam² lagi lah. Nikmatnyer....

Cokolat ni dulu mmg aku tak berapa suka makan. Pasai apa? Pasai bila daku makan ngilu sakit nye tak tahan. Tapi la ni...daku makan ni tanpa ada masalah...Enjoice je...So apa lagi...

Cokolat ni la.....
...
...
...
...
...
...
...
Snickers and Crunchie....;-)

Subhanallah...Indahnyer ciptaan Tuhan

As salam sumer...nak sharekan gambar permandangan ni pada Jumaat lepas. Waktu sampai ke parking rumah dalam pukul 6.20pm camtu. Sewaktu nk reverse parking dari side mirror ternampak permandangan awan dan garisan cahaya yg cantik. (For me lah..). Then, lepas parking terus I snap gambar ni. Guna my low-powered HP camera je. Tapi jadi la...Maybe tak sama ngan lihat sendiri. Mmg jarang² akan dapat tgk scenery yg camni. Tapi for me, puas hati. :-) Akan terbuat kite terpikir betapa indahnya setiap kejadian dan ciptaan Tuhan. Subhanallah. (Maha Suci Allah)

Kelihatan garisan² cahaya yang menembusi lapisan awan. 

Friday, February 10, 2012

♥♥♥ Oh RVC...aku rindu kamu....♥♥♥♥

Haih, rindunyer pada RVC daku. Dh lama tak wat. Tekak ni pun teringin nak makan kek ni tapi punyala malas sejak amik keputusan utk berhenti meniaga ke ni kan. Akhirnyer terkeluar la kek rvc atas one special request. Alang2x tu watkan satu lagi. Nk bw ke umah my FIL hehe....dari dulu dok bercerita jual kek rvc, kata kek yg laku yg satu ni permintaan ramai tapi FIL lum lagi pernah rasa ...Finally...hasil tangan daku dipersembahkan....rvc...wat yg kecil dulu :-). Esok nk join skali le menikmati kenikmatan si cantik merah bak baldu ni. Orait...layan mata la ye....

Gambar kurang tajam pasal snap guna iPAD. Sekali lupa nak amik pakai kamera. Dh simpan dalam kotak baru teringat. Aah...jadi la...janji ada gambau...

Yg besar tu yg special request & Si kecik canti si merah baldu utk dibedal..


Ada serupa bendera German tak? hehe

"Gratuliere! Memey... Fliegen Sie Hoch!" -> Betul ke idak translation aku ni? Huhu


Si comel si merah baldu :-)


Thursday, February 09, 2012

Jamu mata dengan gambar Kek Moist Choc Mocha...

Gambar ni dh lama baru ler nak letak...haha....Bulan lepas punyer sempena hari jadi anak buah si Qistina :-)

Sama macam kek yg buat utk kakak si dek Qis sebelum ni (Sorfina)...Chocolate Mocha Moist Cake ngan topping Fresh cream...
Uih, kek yg lembut yg bila makan...adoyai....melt in ur mouth bak kata org. Sedap n ringan je bila kunyah...
Amboi puji diri sendiri ke? Nak wat camner mmg dh mmg sedap pun. Bukan i sorang yg kata...diakui oleh my family n para hadirin yg ada sekalian...hehe...jgn la mare...
So....tunjukkan je la gambar ye....
"Happy 9th Birthday Aisyah Qistina"

Ada la letak sikit cadburry cokolat tu kan wat hiasan ala2 manja..




Layer yg di tengah tu i wat lain sikit dari permukaan luarnyer..tgh tu ada campur ngan coklat...tu yg sedap tu...

Kek yang telah dipotong...
Amacam? ok tak? hmm...
I dah berhenti dari wat bisnes kek....tak tanya pun? Hmm....saja je bagitau...Tanak tau sudah! huhu

Wednesday, February 08, 2012

Apa update terbaru?

Dh lama ghupenye tak menghupdate blog la kan...apa citer bisnes kek? Ahahaha....wat masa ni daku berhenti dari meneruskan bisnes kek. Bukan takde gambar terbaru kek. Ada....tapi lum nak update. Yg akan diupdate nnt pun gambar2 kek lama yg tak tempek kat blog ni. Nanti lah bila ada mood. Minta maaf banyak kepada kawan2 yg ingin menempah kek dari saya. Mmg tak dapat saya tunaikan. Saya ambil keputusan untuk berhenti wat bisnes kek. Sampai bila? Entahlah...

skrg ni wat kek untuk makan sendiri je.
Dalam kepala ni dh ada macam2 resipi untuk dicuba. Tapi bukan untuk dijual. Hanya utk makan sendiri2 je. :-)

Byk resipi kek tgh kumpul utk diekperimenkan...tungguuuuuu!!

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...