Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Wednesday, March 28, 2012

Kelas Butter Cream Decoration Workshop (Part 2: Cartoon and 3D Barbie Doll)

As salam semuer...:-)
Macam tajuk kat atas, last ahad gi attend kelas deco nun. Dah lama daftar join part 2 sejak hati berkobar-kobar wat kek dulu. Tapi kelas asyik cancel je and at the same time masa pun kengkadang tidak mengizinkan.

Before this pun Bagus bakeri ada juga call tanya nak join kelas ke idak. Nak cari org tak cukup kot. Sehinggalah ahad lepas, baru ada masa nak gi.
Memula dapat tahu ada 7 org akan join kelas ni. Tapi..bila dtg...Eh...ada dua org? Mana lagi yg lain?
Chef Ho pun dh lama sampai. Tunggu lagi dalam 10-15 minit kot-kot mana tahu ada lagi student yg lambat dtg. Lepas 15 minit takde sapa pun. Chef pun kata teruskan tanak buang masa. Kelas mula dalam kul 10.30 sampai kul 5.00pm. Tapi sbb kami berdua je, kelas habis cepat dalam 4.30pm dh habis.

Senang kalau dua org je ni, chef dapat concentrate pada kitorang berdua je kan...
so...apa lagi...layankann.....

Chef Ho menunjukkan demo mencorakkan skirt menggunakan comb scrapper


Ups...seksi..kene cepat pakai baju ni...huhu


Ha..dah pakai baju pun. Adoi aku lupa macam mana cara nak wat ropol kat bahu tu...huhu...


Kak An...kami berdua je..gambar aku tarak pasal aku yg sibuk nk snap gambar...


Dari pandangan atas..


Hmm...:-)


Ha...ni chef Ho punya. Cantik kan :-)



Yang ni lak aku yg buat. Nampak sangat beza ngan chef punyer..


Suker wat bunga rose :-)


Letak sebelah² ngan kek Barbie Doll chef :-)

Ni lak nak wat corak cartoon..

Pilih angry bird pasal senang nak lukis :-)



Taraa...ni hasilnyer yg aku wat..



Yang ni Kak An yg wat..

Yang ni cer teka sapa wat...cantik kan? Of course chef la yg wat :-)










With Chef Ho. Gambar kek atas dari kiri: Mine, chef, Kak An. Gambar angry bird dari bawah belah kiri: Kak An, chef, Mine :-)





Tuesday, March 20, 2012

Contact lens...contact lens...dan contact lens lagi...

Yaa!!! Daku giler contact lens haha...entah ngape...jd terlebih obses ngan clens n beli n beli n beli lagi...
Selalu beli sikit-sikit je... La ni...Hamik!!!
Jenama Geo Lens dan Bescon..

Dari dulu suker ngan Geo Lens. For me, Geo lens ni lagi selesa dari clens jenama macam Freshlook atau jenama.....hmm..sebelum ni clens kaler mmg pakai Freshlook. Lagi sebelum tu tak ingat brand apa. Freshlook kalau pakai lelama rasa tak selesa.

Dh pernah pakai Blincon. Walaupun rata-rata kata Blincon selesa, tapi depends juga. Bg di mata daku rasa tak selesa gitu. Ada lagi sepasang belum bukak.

Kalau nk nampak macam mata biasa atau yg daily disposable, aku suker pakat freshlook illuminate.  Lepas pakai terus buang. Takyah nk cuci2 ke hapa. (Ada lagi stok tak habis lagi)


Haih...clens geo lens yg satu tu pun baru buka n pakai sekali,...dah buka yg baru. Excited punye pasal..Nak kata pakai selalu pun idak. Sekali sekala je pun pakainyer...

Nak rasa pakai kaler yg obvious tapi tak terlampau obvious. Cemaner tu? Hmm...macam bila pakai clens tu, akan memberi perbezaan pada si pemakai tapi tidak lah terlalu menonjol. Diberi contoh la yer...macam pakai clens biru cenggitu. Hehe..hajat di hati teringin juga nak pakai..nnt la tetiba buat giler kan nak melaram gitu kan...hahaha...

Ha...aku ada target nak beli lagi jenama lain lak...tunggu ongkos dulu hmm.....

Apa la ngarut gamaknyer...tunjuk je la gambar. Malas nk taip dah...

Nampak tu? Sumer sekali 5 pasang. Kaler light brown, kaler brown dan kaler brown lagi (suka pilih brown sbb ikut kaler mata asia gitu) dan satu kaler pepel karer. Dalam kotak bescon tu dh mmg ada sepasang.  Buat stok! I Loikee!!
Yg atas tu bila nak pakai nyer entah. Si Bescon tu dh buka dah sepasang utk diterai.....

Elianto...pes time nih..

As salam...dah lama tak update yer? saja singgah jap nak postkan gambar ni ha.
baru first time nk menerai si Elianto ni. Sebeleum ni lalu lalang tak tahu nak capai apa. And lagi satu...tak kuasa hakak nak berdiri lama di elianto tu pasal SA Elianto suker meng'follow' je. Hakak tak biasa..tak selesa you...
Tapi akhirnye tak dapat juga menahan diri membelinyer. Lepas ni hakak tak segan silu la lagi menyinggah Elianto tu. Harga agak berbaloi juga..Hakak suka...hakak suka !!! haha...

Memula pandang si blusher...lepas tu pegang pensel eye liner...terus tanya pasal eye liner terus capai. Si SA tu mula mengconvincekan daku "Akak beli barang jumlah harga RM50, akak leh jadi member"...pk sejenak...hmm....."takmoh lah!"...belek lagi si blusher..."Berapa harga blusher ni"....opp...aku tak ingat harga dah...pastu...aku tanya lak..."brush lipstick ada?" SA tu jawab "ada!"..."ok..nak satu" .....
Dah 3 barang dah...haaa....terpandang apa ke benda dipanggil aku lupa...yg utk eye shadow tu? So...ambil juga...Sumer skali dah 4 barang RM39.80 kot cenggitu...

Blusher, lip brush, penyapu eye shadow and eye liner :-)
Haha..lepas ni aim lagi al si Elianto nih..

Tambahan baru...macam tahu2 je berminat ngan si Elianto ni, kak lidza bg lak lipstick palette yg macam gambar di bawah. Dia beli tapi tanak pakai. So..dh bagi amik saja :-)

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...