Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Wednesday, March 28, 2012

Kelas Butter Cream Decoration Workshop (Part 2: Cartoon and 3D Barbie Doll)

As salam semuer...:-)
Macam tajuk kat atas, last ahad gi attend kelas deco nun. Dah lama daftar join part 2 sejak hati berkobar-kobar wat kek dulu. Tapi kelas asyik cancel je and at the same time masa pun kengkadang tidak mengizinkan.

Before this pun Bagus bakeri ada juga call tanya nak join kelas ke idak. Nak cari org tak cukup kot. Sehinggalah ahad lepas, baru ada masa nak gi.
Memula dapat tahu ada 7 org akan join kelas ni. Tapi..bila dtg...Eh...ada dua org? Mana lagi yg lain?
Chef Ho pun dh lama sampai. Tunggu lagi dalam 10-15 minit kot-kot mana tahu ada lagi student yg lambat dtg. Lepas 15 minit takde sapa pun. Chef pun kata teruskan tanak buang masa. Kelas mula dalam kul 10.30 sampai kul 5.00pm. Tapi sbb kami berdua je, kelas habis cepat dalam 4.30pm dh habis.

Senang kalau dua org je ni, chef dapat concentrate pada kitorang berdua je kan...
so...apa lagi...layankann.....

Chef Ho menunjukkan demo mencorakkan skirt menggunakan comb scrapper


Ups...seksi..kene cepat pakai baju ni...huhu


Ha..dah pakai baju pun. Adoi aku lupa macam mana cara nak wat ropol kat bahu tu...huhu...


Kak An...kami berdua je..gambar aku tarak pasal aku yg sibuk nk snap gambar...


Dari pandangan atas..


Hmm...:-)


Ha...ni chef Ho punya. Cantik kan :-)



Yang ni lak aku yg buat. Nampak sangat beza ngan chef punyer..


Suker wat bunga rose :-)


Letak sebelah² ngan kek Barbie Doll chef :-)

Ni lak nak wat corak cartoon..

Pilih angry bird pasal senang nak lukis :-)



Taraa...ni hasilnyer yg aku wat..



Yang ni Kak An yg wat..

Yang ni cer teka sapa wat...cantik kan? Of course chef la yg wat :-)










With Chef Ho. Gambar kek atas dari kiri: Mine, chef, Kak An. Gambar angry bird dari bawah belah kiri: Kak An, chef, Mine :-)





1 comment:

Lily Jaafar said...

wahhh gigihnyaa belajar buat kek.

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...