Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Tuesday, June 19, 2012

Checkered Cake: My 4-IN-1 Marvelous Checkered Cake..

Checkered Cake ataupun Kek Dam.....

Dah lama la daku berangan nak wat kek ni. Konon nak gabungkan kek yang hebat nih. Si Baldu Merah RVC dan Choc Moist Cake. Daku ingatkan daku la hebat tetiba dapat idea nih. Ghupenye berlambak daa kat Internet tu ha...pe daaa...
Bukan nak puji diri tapi memang kek ni sedappp bangat huhu....terasa kenikmatan kek-nyer yang moist tu, cream cheese-nyer yang wat ada rasa masam2 manis. Uih...sungguh la tempting rasanya.
Ke daku je yg perasan lebih ni ahahaha...Well...you know it when you try it! You'll never regret!
Cheh, kasi Propaganza sikit..haha...
Ni percubaan daku yang pertama. Pasti dah tau apa yang perlu diperbaiki utk 2nd trial.

Korang tengok gambar kat bawah ni, sila abaikan seperti berikut:
1) Rupenye yang comot
2) Toppingnyer yang tidak sekata
3) Ganache yang agak sememeh dan tak sekata juga.
4) Konon deko la tu. deko pebenda tu nak habihkan cream cheese yang berbaki tu nak buang sayang.

kek untuk makan2 sendiri apa nak cantik2?? Makan masuk perut kuar jadi t**i juga hahaha...ups...Maafkan saya.

Soalan bonus: Kek ni tak jual ke?
Jawapan saya: Tidak *buat masa ini sebab saya tgh mode 'M' sebab saya dah termakan banyak Vitamin 'M' huhu....tolon bagi tips utk buangkan toksin akibat Vitamin 'M' yang terlampau banyak. (saya highlightkan word tu sebab maybe one day saya akan sambung balik wat bisnes kek)

Verdict: Sila cuba jangan tak cuba.

Saya namakan kek ni sebagai.......4-IN-1 MARVELOUS CHECKERED CAKE...YEAHH!!

Red Velvet Cake + Chocolate Moist Cake + Cream Cheese Topping + Chocolate Ganache + 5-Layer (which supposed 7-layer tapi tak larat nak wat another 2-layer..huhu) + 9-inch diameter.

Dah disalut dengan Cream Cheese

Dah balut ngan ganache. Border yang eksen je

Taraa!!! Ada Berani??

Kasi nangis sikit...

Nyummy!! Nyummito!!

Sekian....

No comments:

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...