Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Monday, June 11, 2012

Dah lama tul tak Menge'Kek"

Dah berapa lama dah daku tak menge'kek' ni. Agak lama juga la kan? Last sekali attend kelas kek continental cake tu leh dikira tak? Huhu...No! It's not counted!.

Jauh di sudut hati tu memang masih ada lagi minat menge'kek' tu tapi Vitamin 'M' menguasai tahap Gaban.
Dalam pale otak macam idea nak pelbagaikan jenis2 kek. Konon2 kreatip la konon. Tapi la...aduhai...kur semangat. Liat *lok laq hang na..... nak kuarkan segala bahan nak wat kek, kendian nak mix bahan kek tu, pastu nanti nak kemas segala bagai kan...

Hmm...planning ni dah lama nak kene wat satu kek trial ni dulu walaupun daku yakin boleh jadi punyer (amboi eksyen hang na). Tapi yang ni takmo citer lebih dulu. Kasi surprise. Daku pun teruja nih nak wat kek nih tapi kene ambil Vitamin "R" banyak2. Kalau jadi pasti aku tempekkan gambar itew...

Ha...tahun ni bulan puasa, nak tak nak ko kene gak hidupkan api oven tu. Malas tak malas...Biskut Raya tahun ni jangan lupa. Tahun lepas ko dapat la elak dari wat biskut pasai sibuk dok ngan bisnes kek hang kan. Ha, tahun ni sendiri mau ingat.

Dua tahun lepas ingat lagi, punye la eksaited nak wat macam2 biskut raya sampai diri sendiri dapat sakit. Tahun ni daku wat berpada je. Tak larat nak wat biskut banyak2 jenis. Cukup la nnt 2-3 jenis je nnt. Tu pun nak kene wat banyak2 nanti tu. huhu...

Bila nak wat kek trial tu? Aih, jangan wat surprise nih. Bahan2 dah lama ada....Tungguuuuuuu.......


2 comments:

pja said...

k.nor nk wat kek pe...rainbow cake ke?

-<@ * Liana * @>- said...

bukan. rainbow kek tu dh ramai org wat. Ada kek ni jarang org wat...hehe...nnt dah wat br bgth. Kasi surprise dulu. At the moment malas betul la nak membaking...

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...