Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Thursday, July 26, 2012

Contact Lens Review Lagi?

Meh gi baca kat link ni nanti eh...bukan sekarang...baca dulu thread ni baru klik link bawah ni...
hmm...
rasanya daku taip dulu lah...

Ok...kalau uolzz ingat review pasal contact lens yg lepas2, yang mana daku suka beli dari "My Contact Lens Station". Yes, servis diorang memang cekap dan pantas. Respons via email pun cepat. Daku suker..daku suker haha...
Dipendekkan citer, daku order dua kotak clens Acuvue Oasys. Kali ni beli yang transparent lens lak. Daku dh pernah try trial lens dia. Memang puas hati and selesa. So kali ni daku beli dua kotak terus pasal power mata daku berlainan kan...
Dan...tanpa berlengah lagi....daku terus gi ke toilet untuk memakai clens tersebut..hoho....
Tak sangka lak dapat lak sepasang free Acuvue Oasys. Memang sayang bangat sama kamu My Contact Lens Station...hew..hew..hew...

Nak gambar? Harus la kan...
Yeay! Dah dapat. Dalam dua hari dah dapat item :-)



2 boxes + 1 pair free :-)
 Ha...nk tengok link yang dikatakan tadi kan? hambik...hehe....
Ha....lupa nak review pasal satu lagi clens yang aku dh cuba iaitu ColourVue. Daku dah cuba...dan...dari pengalaman daku yang seketika mencuba ColourVue, daku boleh katakan yang ColourVue bukan untuk daku...wwuuuuu...sedey...warna dia memang cantik tapi daku rasa daku tak sesuai pakai ColourVue. Pasai apa ha?

Ni sebabnya:
  1. Daku pakai memula rasa cam OK..tapi macam tak selesa sikit pasal ada sipi-sipi nampak blur disebabkan warna dia kot walaupun daku pakai yang Bigger Eye punya. Dah try 3-tone ColourVue pun sama gak..huhu...
  2. Pastu rasa aritu bila masuk je JJ Alpha Angle tu terasa tak berapa selesa macam dry..
  3. Lagi apa ek? Tak ingat lak...
Tapi siyes, mmg cantik dan natural kaler dia. Tapi apakan daya...Keselesaan pakai Clens ni bukan sama pada sumer orang. Kalau sesuai dan selesa daku tak semesti selesa kat mata uolzz....Well....Daku buangkan terus walau sekali pakai. huhu..
Takyah nak rasa sayang ke bagai nak buang. Pasal kalau dah tak selesa tu takkan la korang nak pakai lagi. Apa lagi buangkan...
Yang pilihan daku skang hanya Bescon, hokey......

Ni gambar yg daku pakai ColourVue...
Kaler memang lagi natural dari Bescon.

Jangan pandang lama2...huhu...

Hasil review lagi satu ialah Acuvue Advance Plus. Ha...yang ni daku tulis pendek je la ek...malas dah nak taip...
  • Not comfortable compared to Oasys. hari pertama dah rasa macam ada benda dalam mata. Lepas tu rasa cam gatal2. terus daku buangkan terus.
 Ok..ada pape lagi? Takde dah kot...Cau Cin Cau...

    Wednesday, July 18, 2012

    Bro's Two Tier Wedding Cake - Pink and White Theme

    Kuarkan tajuk dulu.

    • 2-tier Wedding cake OR
    • Two Tier Wedding Cake OR
    • Kek Kahwin Dua tingkat OR
    • Kek Dua tingkat.....
    Bukan sumer maksud sama ke? Kamu kenapa?
    Eh sokati la nak taip banyak mana pun kan....

    Alhamdulillah selesai sudah majlis kahwin dua-dua belah pihak di Tangkak, Johor dan sini. :-)

    Adik bongsu daku dah kahwin dah wei....aih tak sangka. Nampak kat mata daku ni dia ni cam budak kecit je lagi. Pejam celik..pejam celik dah jadi laki orang dah. Buat adikku Zafri dan Aien (dolu panggil Cek In..la ni dah jadi Puan In dah...hew..hew..hew). Akak doakan yang terbaik buat kalian. :-). Daku takde adik pompuan. Ni dah ada adik pompuan dah :-)

    Dipendekkan citer. Sebab jangan lari dari subjek di atas yer...tulunn...haha...
    Tapi nape daku malas nak taip story ni. Maleh arr..tempek gambar je leh tak??

    Layankan je la.
    Anyway. Ni percubaan pertama daku wat 2-tier nih. Ok tengoklah hasilnyer..nak tahu citer panjang, nanti aku edit thread ni. So, korang rajin-rajinkanlah nanti intai blog daku ni nak tahu hupdate iyer....

    Yer...rupa huduh.. Ni la akibat bila bakar loyang besau 12inch. lama tu nak tunggu masak. Tp nasib baik dari segi rasa dan tekstur lepaih dua hari still mabeles and moist. huhu. Ni RVC yer..

    Yang ni lak utk 2nd tier wat kek chocolate mocha moist cake

    Yeay!! Dah pakai baju dah si choc mocha nih..

    Saya budak masih belajar. Sila jangan kutuk lebih. Kalau nak kutuk sila tutup browser anda dari membuka blog saya..sekian..

    Suker..suker..suker...suker

    Lagi? Sokati la...hahaha...daku mmg suka tgk

    1st tier dh cocok pillar.

    Wah, cantek laaaa..(puji diri sendiri. Kalau sendiri tak puji and motivate diri sendiri sapa lagi??)

    Suker tgk banyak2 kali..


    Selamat Pengantin Baru Zafri & Ain :-)

    Nape atas kek tu tu topping tak rata? Cuba jawab?? Tercabar kewibawaanku. Tu la dia..nk tulis tulisan bersambung nama adik sendiri. Sekali tersalah eja. Tertulis "Zairi" (tulisan bersambung) Apa lagi..dah deko bagai nak ratakan dah tak leh. Amik spatula buang yg tulisan je la sekali cacat sikit (ala sikit je pun. Kecoh la...huhu)


    Huih....aku bangga dengan diri aku sendiri sbb berjaya menghasilkan kek dua tingkat ini. Suka la :D

    Ihik..ihik..ihik...

    memula nak assemble kek ni memang dag dig dug yang amat. Sekali stable. Alhamdullah.

    Taraaaa!!!

    Yeay!!!

    Pasangan yang sepadan. Sama cantik sama padan..:-) Alkisah..kek sumer habis. Memang kami tak berapa merasa kek yg dibuat. Kene wat lagi nih.

    Dalam nak taknak nak tulis blog ni. Panjang lak daku taip siap ngan caption tu utk setiap gambar.

    Conclusionnyer...takde update utk thread ni. Jumpa lak nanti kat thread lain....daaaaaaa.....


    Link Within

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...