Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Thursday, July 26, 2012

Contact Lens Review Lagi?

Meh gi baca kat link ni nanti eh...bukan sekarang...baca dulu thread ni baru klik link bawah ni...
hmm...
rasanya daku taip dulu lah...

Ok...kalau uolzz ingat review pasal contact lens yg lepas2, yang mana daku suka beli dari "My Contact Lens Station". Yes, servis diorang memang cekap dan pantas. Respons via email pun cepat. Daku suker..daku suker haha...
Dipendekkan citer, daku order dua kotak clens Acuvue Oasys. Kali ni beli yang transparent lens lak. Daku dh pernah try trial lens dia. Memang puas hati and selesa. So kali ni daku beli dua kotak terus pasal power mata daku berlainan kan...
Dan...tanpa berlengah lagi....daku terus gi ke toilet untuk memakai clens tersebut..hoho....
Tak sangka lak dapat lak sepasang free Acuvue Oasys. Memang sayang bangat sama kamu My Contact Lens Station...hew..hew..hew...

Nak gambar? Harus la kan...
Yeay! Dah dapat. Dalam dua hari dah dapat item :-)



2 boxes + 1 pair free :-)
 Ha...nk tengok link yang dikatakan tadi kan? hambik...hehe....
Ha....lupa nak review pasal satu lagi clens yang aku dh cuba iaitu ColourVue. Daku dah cuba...dan...dari pengalaman daku yang seketika mencuba ColourVue, daku boleh katakan yang ColourVue bukan untuk daku...wwuuuuu...sedey...warna dia memang cantik tapi daku rasa daku tak sesuai pakai ColourVue. Pasai apa ha?

Ni sebabnya:
  1. Daku pakai memula rasa cam OK..tapi macam tak selesa sikit pasal ada sipi-sipi nampak blur disebabkan warna dia kot walaupun daku pakai yang Bigger Eye punya. Dah try 3-tone ColourVue pun sama gak..huhu...
  2. Pastu rasa aritu bila masuk je JJ Alpha Angle tu terasa tak berapa selesa macam dry..
  3. Lagi apa ek? Tak ingat lak...
Tapi siyes, mmg cantik dan natural kaler dia. Tapi apakan daya...Keselesaan pakai Clens ni bukan sama pada sumer orang. Kalau sesuai dan selesa daku tak semesti selesa kat mata uolzz....Well....Daku buangkan terus walau sekali pakai. huhu..
Takyah nak rasa sayang ke bagai nak buang. Pasal kalau dah tak selesa tu takkan la korang nak pakai lagi. Apa lagi buangkan...
Yang pilihan daku skang hanya Bescon, hokey......

Ni gambar yg daku pakai ColourVue...
Kaler memang lagi natural dari Bescon.

Jangan pandang lama2...huhu...

Hasil review lagi satu ialah Acuvue Advance Plus. Ha...yang ni daku tulis pendek je la ek...malas dah nak taip...
  • Not comfortable compared to Oasys. hari pertama dah rasa macam ada benda dalam mata. Lepas tu rasa cam gatal2. terus daku buangkan terus.
 Ok..ada pape lagi? Takde dah kot...Cau Cin Cau...

    No comments:

    Link Within

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...