Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Wednesday, August 29, 2012

Wordless Wednessday...



Wednesday, August 15, 2012

Produk kosmetik yang perlu dicuba - Avène

Dah lama dok usha benda nih tapi tak gak beli-beli...boleh tahan gak harga Avène nih. Ratus2 gak tapi ada kurang la sikit harga dari si SKII tu kan. Konon2 kalau ok nak bertukar angin la dari si SKII ke Avène pasal si Avène ni pun senang nk dapat mana2. Kalau si SKII tu, daku prefer ke Sogo je pe'el nyer..huhu..
Sebagai permulaan nak try ni dulu...Almaklum nk balik kampung kat Terengganu nun jalan jauh kan dah tentu muka rasa tak selesa dalam kereta lelama...
Kasi cuci mata.....

EAU THERMALE Avène - Eau Thermale - Thermal Spring Water
 Apa benda nih? Jap2 nak copy sat..hmmm...uollz baca je la kat page ni -> http://www.aveneusa.com/thermal-spring-water/

dan kat sini gak -> http://www.aveneindia.com/thermal-spring-water.html

Indications:





Mesti lepas ni uollz pun nak gi cari ni kan....sila2....
-15/08/2012-

Updated 12 December 2012:

Orait, I tengok dari live feed I ada search untuk mengetahui komen pasal produk Thermal Spray Avene ni.
Setakat ni dah dua botol saya beli utk saiz yang kecik. Termasuk yang terbaru ni I beli satu lagi dari Guardian offer yang sekali dapat mask 15 pieces tu. Rasanya Guardian ada lagi offer tu kot. So, cepat2 grab sebelum habis offer k..

Disebabkan kulit I jenis kulit sensitif yang mudah gatal2 dan merah2, I semburkan pada tempat gatal2 dan merah2 tu tak lama beberapa minit memang raa gatal dan merah2 tu hilang. Kalau baca indication dia pun memang ada sebut pasal untuk kulit yang senang allergic dan irritated skin kan..
 Memang sangat berkesan. Lepas tu untuk muka lak kalau lepas cuci muka tu I akan spraykan pada muka dan tap..tap pada muka lepas tu leh pakai mekap atau bedak. 
So, conclusionnyer...Saya memang suka Thermal spray Avène. 
Satu lagi yang belum I cuba ialah masker dari semburan thermal spray Avène. Nanti bila dah cuba, I tempekkan citer lak apa rasa pakai masker yang disembur thermal spray nanti dan hasilnya k. So, rajin-rajinkan la baca blog ni nak tahu update k..hehehe......

Friday, August 10, 2012

Puding Caramel?

Cuci mata dengan puding caramel jom :-)
 Tempek gambar je dulu la ye...;-) Nanti later la sharing is caring resipi k...




Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...