Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Tuesday, September 18, 2012

Dinamakan Multi-Flavour Cake!!!

Alhamdulillah, selesailah sudah majlis pertunangan adik ipar daku. nnt daku tempek kan gambarkan gambar majlis tunang tu. Ni entry pasal kek yang daku buatkan untuk adik ipar daku untuk diberi kepada pihak perempuan.
Daku bangga dengan diri sendiri sekali lagi...yeah!! Berikan tepukan gemuruh!!! Huhuhu...Ni pun antara percubaan pertama tu daku wat kek ni tu...puji la sikit kan...T_T...

Kek ni daku namakan sebagai Multi-Flavour Cake. Kenapa yeah?
Sebab.......

Refer Cake Teaser ni dulu..eheh..eheh..eheh..

Tanak citer banyak la kan...korang kasi layan and jamu mata uolzz kasi tekak uolzz jeles macam tekak I pun jeles sbb mata I jamu gambar kek ni...hahaha....

Ini adalah antara senarai catitan daku bagi plan wat kek ni. Kek ni daku plan dah lama tu...dua/tiga sebelum majlis bila adik ipar bgth nak tunang terus daku wat plan tulis dalam buku nota. Wahahaha...
Cake: Pink Velvet Cake (tapi still nampak merah..huhu) + Choc Mocha Moist Cake + Blueberry Yogurt Cake
Topping: Cream Cheese Frosting + Choc Ganache
Filling: Cream Cheese Frosting + Choc Ganache
Hiasan/Decoration on cake: Strawberry + Choc grated + Choc pieces (yang telah menggunakan transfer sheet) + White Choc pieces utk tulisan nama + Ribbon utk ikat keliling kek
Cake Size: 8-inch saiz bulat

So..apa tunggu lagi?
Kasi tempek gambar banyak sikit ..setiap angle ye tuan-tuan dan puan-puan...jangan marah haaa....










Thanks to bakal biras (Siti Nadiah) sebab tagkan gambar ni dari FB (daku yang minta dia snapkan gambar ni..hehe..tak malu uolzz)
Tahniah to Alan ♥ Siti Nadiah ☺...

2 comments:

wantie said...

saya memang suka benor dengan kek. apa kek pun saya balun.

BTW dah follow u.

-<@ * Liana * @>- said...

Tu la..kek bila dapat buat macam mana yang kite nak mesti puas. Cuma selalu wat kek camni bagi kat orang. hehe...Makasih sbb follow :-)

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...