Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Friday, September 28, 2012

Weee!!! The Red Angry Bird on RVC Cake?

Permintaan dari customer. Tetiba dapat mesej mesej bertarikh 15.09.2012 nih.

Customer: Assalam...Nak tanya..Buat red velvet lg tak? Nak order lah...
Saya : Wassalam, sapa tu ye?
Customer: No ni, adik sy yg bg..Tania..sy neni... -> (Tania ni pernah order rvc dulu tahun lepas. Klik Sini..)


(I berkira-kira gak ni samada nak amik order ni ataupun tidak memandangkan I ni dh lama tak jual RVC sbb tak larat bila order terlalu byk...siap tanya opinion hubby tu. So, I decide utk amik tapi maybe one order per week. At least ada la sikit income sampingan kan...jadi la kan :-)..)

Saya: Saya masih wat lagi secara sambilan untuk weekend. Leh tahu nak order untuk bila?
Customer: Next week boleh ke? Sy bkn nak urgent pun..just utk mkn2 sendiri je...
Saya: Next week hari apa ye?
Customer: Sy amik 24hb lah..bleh tak?
Saya: 24hb hari Isnin. hari keje saya tak wat delivery. Kalau hari keje. self-pickup. Tinggal mana ye?
Customer: Sy tinggal Sentul..Kalo selfpickup, sy amik 28hb lah..Jumaat..Bleh tak?...

(Pastu...bla...bla...bla..customer dh masukkan duit dalam akaun utk confirm order..I tanya ada pape nk tulis atas kek ke?....sambungannya.....)
...
...
...
...
Customer: ...Xyah tulislah..Tp boleh lukis angry bird merah tak?

(Pendek kata, cust takmoh edible image tapi nak dilukis sendiri. So.....Bring it on!!! Tapi of course ada extra charges nya buk...)
Maka...layankan saja mata anda itew...huar huar huar!!!

Hormatkan dulu tuan punya gambar asal..








********************************************************************
.Erk?!!
Ada serupa tak? Weeeee!!!!

No comments:

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...