Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Friday, November 23, 2012

Facial....

Daku skang suker pakai masker...suker..suker..suker...Suddenly suka pakai masker yang topeng tu terutamanya yang bertulis 'Pearl'!! Sebelum ni pandang sebelah mata tak pandang..Yang ada dalam simpanan tu pun tak ahbis. Tak luak pun!! Apa namanya ntah- Clay mask Nutrimetic tu ntah..
Yang peel-off charcoal tu pun ada. yang cucumber mask peel-off pun ada. Haih! macam2 ada beza ka?? Huhuhu...T_T'

Nape suker Pearl mask? Daku mula dengan citer panjang dulu la yek.

Hmm...dolu2 waktu daku muda2 dolu dari remaja sampai sebelum kawen daku ni suko wat facial. Ni beberapa tahun dahulu adala dalam tahun 2002 ke 2001 ke 2003 ke atau 2004 camtu. Tapi tak lebih dari tahun 2006. Alkisah daku ni dolu muka bermasalah sikit byk jerawat gitu. So kene rajin g facial eh. Nak wat sendiri malas. Bawa je duit dang relakan muka tu dibelai manja oleh beautician tu. Ada masker mak belikan memang 'rajin' pakai sampai expired la masker tu takkan habis punye.
Dah mula malas nak taip panjang nak citer detail.
Dipendekkan citer...setiap kali facial mesti ada pakai masker kan? So, sampai la satu ketika ni yang mana sebelum ni orang tu tak pernah nak tanya masker jenis apa nak pakai, dia kata la "Nak try masker Pearl ke Collagen?" So, saya tanya "Apa beza kak?" Akak tu jawab.....................
............
...........
...........
Ops, sorry lupa dah akak tu bagi jawapan apa.
Tapi yang nyatanye setiap kali facial semenjak tu saya minta nak Pearl masker. Bila akak tu kata Pearl masker dah habis, dan daku terpaksa pilih yang Collagen masker, daku rasa effect dia tak sehebat yang Pearl. Bagi daku ketika itu la ye. Bukan kata yang Collagen tak bagus. I never say that!!

Bila pakai Pearl masker, terasa muka macam bersih, dan muka macam cerah pinkish. Ke daku pasan sorang? Lantaklah...dan selepas2 itu. bila wat facial, akak tu cakap dua2 masker Pearl dan Collagen dah tak jual dah. Plak dah...Aih....

Dan sebab tu saya suker masker Pearl. Bercerita pasal masker Pearl. Skang pegi watson ke suka beli masker yang tulis Pearl. Selain daripada itu, letak balik kat rak. Dan...bermacam jenis masker Pearl dah try. Dan akhirnya...rasanya daku akan stick pada masker Pearl yang satu ni je...sila rujuk gambar bawah nanti.

Ha, part ni uollz suker kan? Uollz suker tengok gambar kan? Ok la..tamau hampakan permintaan pembaca blog sekalian...

Time me'relax'kan diri...huuuu...best.

Pearl Powder Hi Collagen Essence Mask - Jasaengsu
Masker ni lepas pakai takyah basuh muka. Just tap2 kan muak supaya lebihan essense tu meresap pada muka. Tapi daku tak selesa. Mesti nak basuh sebab tak berapa selesa melekit sikit. Tapi basuh yang ala kadar je la. 
Ha, ni la masker yang daku katakan itew. Pernah pakai waktu daku kat umah mak daku, lepas pakai n cuci, mak daku kata muka daku nampak cerah. Ioll suker tau..suker tau.   


Ada masker Pearl yang daku pernah pakai tapi lupo nak snap picture. nanti bile daku beli, daku snapkan k..:-)

Skarang Guardian ada SALES uollz!!! Dapat gaji dah!! So I rembat barang ni uollz!!!! Awwwww!!!!! Tak sabar..tak sabar..tak sabar!!!!!


Sale! Sale! Sale!




Barang yang telah daku rembat dari Guardian.


1 comment:

AyuIdayu said...

nice blog!! suke tgk..nk kek!! hehe..jemput ke blog aq ye..blogwalking..:) http://ayusihatanggun.blogspot.com/

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...