Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Friday, November 30, 2012

Panggilan Chocolate Brownies..

Pe khabar? Sihat? Bagus..bagus..Alhamdulillah. Alkisah daku yang tak bape sihat. Haih, penangan doyan la ni. Dan tengah musim kan harus jangan dilupakan. Raja Buah tu...si Durian yang sungguh menggamit jiwa...huhu....
Daku yang start demam dari malam lepas makan sebekas tupperware durian yang dibawa oleh parents daku dari kebun makcik daku di Taiping. Perghh...satu bekas daku sorang yang makan. Si suami tak berapa minat. Dah diajak menjamu durian tanak.
Tak pasti bebetul penangan durian ke idak ke. Lepas je makan malam tu terus badan macam sejuk2 nak demam. Dan keesokkan nye pun sama. Dan lusanya rasa kat tekak ni macam sakit semacam belah belakang kanan. Kalau sakit tekak kenapa rasa sakitnye belakang kanan ye dak?

Yang si suami dah mula nak bebel. Hehe..."Tu la makan durian banyak sangat". Jawab daku." Apa pulak? Takkan pasal makan durian leh demam. Sebelum ni lagi banyak tak de pape pun"
Si suami kata "Orang cakap tanak dengar, degil" "Tak caya sudah!"
Daku masih tak caya sebab durian daku demam. Degil gak tu. Keinginan nak makan doyan masih meninggi. Nak lagi!!! Si suami kata "Tak boleh!!!" "Tunggu sihat dulu" .....Alaaa....:-( Sedey la macam ni. Dua bekas tupperware besar durian mak kata ada lagi kat fridge mah mak. Aduhai, nak!!!!

Di sana, sini, sinun ada orang jual durian. Raja Musang pun ada panggil daku tapi daku tak dapat datang. Maafkan daku Raja Musang....huhu...harap dikau masih menunggu di kala daku sudah sihat nanti. Akan ku datang mendapatkan dikau dan makan dikau....huah..huah..huah!!

Semalam MC n gi Klinik. Sah!! Memang sakit...tonsil belah kanan bengkak. Owh, patut la rasa sakit belakang dekat anak tekak belah kanan. Tak tahu pun selama ni ada tonsil kiri, kanan, tengah..Effectnye memang merana badan. Sakit² badan, rasa macam demam..pastu ditambah ada selsema lagi tu. Makan durian ada effect dapat selsema eh? Konpiuh daku.

Si suami menambahkan seksaan "Itu la dah cakap dah sumer pasal makan durian" Lagi sekali daku menunjukkan ketidakpuasan hati lalu berkata "Cuba bagi sebab apa leh demam makan durian"
Si suami berkata lagi "Durian tu panas tau tak. Yang sebenarnya awak tu tak sihat betul lagi. Baru nak baik pastu makan durian. Lagi la...dapat demam sebab durian tu panas" Daku berkata lagi "Kalau durian panas kenapa demam badan sejuk?" Hahaha...melawan-melawan..biasa ni tau...babab kang. Haip!!

Sebenarnya memang betul pun si suami tu kata saja tanak ngaku. Akhirnya mengalah jugak dan mendengar kata. Saya akur yang saya akan makan durian setelah sihat. Tak sabau ni.
Sebenarnya bulan lepas daku ni baru baik batuk. Sebelum tu memang sakit tekak+demam. Kira macam lebey kurang macam skarang ni la. Tapi dah baik cuma kengkadang ada rasa tak selesa di tekak je la. Tak disangka-sangka makan lak durian, apa lagi. Ha, amik!! Sendiri mau ingat ye.
So, untuk peminat² durian tu jangan lupa diri ye...Hahaha...untuk peringatan diri sendiri...

Ni ko nak citer pasal Chocolate Brownies ke atau nak sembang pasal durian...

Untuk tidak lari dari topik, daku tempek gambar pendahuluan.


Nak meng'entry' lagi...tapi lunch dulu....daaaa!!!

No comments:

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...