Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Monday, December 10, 2012

Linguine Carbonara..

Dah lama tak makan pasta. Memula teringin nak wat Beef macaroni & Cheese tapi nak beli bahan banyak sangat la pulak.
Nak cari mince meat lagi. Daku memang tak suka pakai mince meat (daging cincang) Cap Ramly. Sebabnya dalam daging tu dicampur tulang-tulang sekali. Apa daaa... Very irritating tau tak bila makan makanan yang Uollz wat sedap2, setiap kali makan uollz akan tergigit tulang dia yang telah dikisar sekali. I hate that!! Tapi kalau ayam cincang dia ok. Tapi daku beralih arah dah. Kalau nak beli daging ayam cincang daku beli cap Ayamas je. Kalau nak daging lembu cincang, daku akan dapatkan kat Supermarket bahagian daging tu, yang timbang2 tu. Yang tu baru la rasa daging cincang sebenar.

Nak wat Spaghetti lak tak rasa macam nak makan Spaghetti.

Orait, back to the topic. Hubby pilih Carbonara. Bahan² pun mudah nak beli dan tak renyah sangat nak membuatnyer.

Saya suker....

Resipi pernah daku sharekan sebelum ni. Klik SINI untuk dapatkan resipi. So, cuba la jangan tak cuba.



Mabeless!!! Muaxx!!




p/s: Bila nak ada kamera canggih² ni kan. Amik gambar pakai Handphone jer...

2 comments:

MamaFaMi said...

I love carbonara. Tapi versi mama simple sebab mama sangat 'rajin'. Semua nak cepat! Hahaha... Lepas tu, mama masuk cili padi! Barulah nama dia Asian Carbonara! :)

-<@ * Liana * @>- said...

cili api ek? bagus gak kan..nanti leh try boh cili api sikit next time . :-)

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...