Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Monday, December 17, 2012

Rindu tak kek Baldu Merah ni?

Dah lama la aih tak wat kek si Baldu Merah ni kan. Request by my auntie utk husband dia (pak ucu) bawa gi opis ada makan2. Request hari jumaat aritu untuk hari ahad. Nasib baik bagitau awal. Then waktu my auntie order tu, daku pun terus bercongak dan barang2 sumer ada kat umah, so shud be no problem nak buat. Terbayang jugak dalam fridge ada cream cheese 1kg and 500gm cheese. Maknanya tak yah gi kedai baking jugak untuk mencari cream cheese.

Sekali...Tiba la hari ahad nak membuat topping. Kuar kan cream cheese untuk 'thaw'. Memula kuar kan yang 500gm tu. Tengok2 cream cheese tu dah cendawan dan bau pun dah lain macam. Expired 13/11/2012. Huh! Buang kan!!
Pastu amik lak yang 1kg tu. tengok tarikh expired...sama gak!! Buka and bau..Alamak!! Sah, memang ke tong sampah la jawabnyer...Huhuhu....rugi sungguh la kan!!! Dibuang begitu saja. Nampak sangat dah lama tak wat RVC atau yang melibatkan cream cheese.

Nasib baik la daku bangun awal2 pagi. Apa lagi terus la ajak cek hubby gi bekpes dan menemankan gi kedai bakeri. Aih, kuar juge ler ke kedai bakeri...



Untuk pakcik daku bawa gi opis
Request untuk yang mini RVC juger..


Update latest comment from my cousin Alia. Read our conversation below via phone sms..hehe..

Alia: Kak Nor!!! I luv the cake so goooddd! A+++, alia n family
Me: Really? Thank you!!! It taste much better than few years back rite? Hehe
Alia: Yaa! U changed the cream! Can u make red velvet cupcakes?
Me:I never try do the cupcakes. But I can try to make it..
Alia:Hehe oki!
Me: Let me know earlier ya if you want ;)
Alia: Sure, no problem!

P/s: 1st time update blog pakai Blog app kat iPad. Janggal sikit huhu...

No comments:

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...