Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Tuesday, January 15, 2013

Butter Cake yang tidak bisa ditolak..

Sabtu lepas buat Butter cake. Dah lama tak wat plain butter cake ni. Tetiba lak tingin. Bahan2 pun ada. Apa lagi wat je la..

Resipi follow dari buku Alex Goh. Rupa-rupanye sama dengan resipi Butter Cake Bebop yang agak popular dan ramai yang telah wat resipi ni memang menjadi.

Improvise bubuh blueberry filling atas dia sbb dah lama stock blueberry filling tu dok dalam fridge

Bau wangi semerbak kek butter ni bila dah masak.


So, uoll nak tengok resipi yang confirm jadi ni? I share kan la eh..Sharing is caring. Resipi ni I follow dari buku Alex Goh yang I beli.

Bahan:
(A)
250gm butter
200gm gula kastor
210 tepung
1tsp baking powder

(B)
5 biji telur

Cara²:
Sediakan loyang yang dah dilenserkan dengan butter dan panaskan oven pada suhu 180c
- Masukkan semua bahan (A) ke dalam mixer dan pukul sampai kembang.
- Kemudian masukkan Bahan (B) sebiji demi sebiji. Pukul lagi sampai kembang dan sebati.
- Tuang dalam loyang dan bakarkan selama 50 minit (ikut oven memasing)


So, cuba jangan tak cuba...moist dan sedap..

No comments:

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...