Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Tuesday, January 29, 2013

Cakes?? Wuhuu...

Hari ini hari Selasa. Hari ini hari kerja..amboi terasa sungguh segar sekali selepas cuti ye...5 hari bercuti tu.
Hari Khamis aritu sempena Maulidur Rasul, Jumaat amik cuti, pastu Sabtu, Ahad dan Isnin cuti Thaipusam. Wah! sakan bercuti la ye? Hmm...

Amboi...hangpa ingat cek bercuti dok umah goyang kaki saja ka? Oh tidak...tidak tepat ramalan itu...keh3x..
Aih. dari Rabu lepas sebelum masuk hari Khamis dah berkira-kira apa aktiviti yang daku and cek hubby akan lakukan dari hari Khamis sampai la Isnin. Rupanya cuti kami sumer nye terisi. Sampaikan macam kena set dalam kepala planner kami takut terlepas apa rancangannya. Macam ni la orang berkahwin. Masa perlu dibahagi antara diri sendiri, family sendiri dan family mertua.Kengkadang masa sendiri perlu dikorbankan.

Ok, kite mula ngan Hari Khamis. Jap..jap..daku lupa Khamis wat apa? Khamis wat apa eh?........
....
....
....
Ha!! Oh ye..Khamis pergi umah mak sedara daku kat ngan Nilai lebih kurang lepas Zohor. Antarkan Red Velvet Cake. Sepupu daku si Alia dah lama menunggu 2 minggu nakkan Red velvet Cake. Balik sampai umah malam.

Red Velvet Cake with Cream Cheese Frosting

Belahan kek RVC

Opss....daku terlupa Khamis di atas juga menghantar kek Walnut Carrot Cake yang ditempah oleh member - Teh dan dihantar ke Kerinchi lebih kurang 7.30am

Walnut Carrot Cake with Cream Cheese Frosting
Belahan kek WCC - gambar ehsan dari member - Teh


Hari Jumaat, pegi SOGO preview member Sale ngan Hubby and MIL. Wah berjaya merembat satu handbag dan satu wallet dari "Braun Buffel"...hehe..pastu balik umah MIL dan rehat dan lepas dinner balik.

Hari Sabtu, dating ngan cek hubby ke KLCC pastu terserempak adik daku di KLCC lalu kami menghabiskan masa jalan2.  Pastu singgah umah mak. Balik umah malam.

Hari Ahad, memenuhi jemputan kahwen kawan parents in law di TTDI dan lepak2 umah parent-in-law. Balik petang dan sampai hampir malam dan belah malamnya buat kek yang diorder oleh member.

 Hari Isnin belah siang, menyiapkan kek yang diorder untuk dihantar ke umah member belah malam.

Kek Coklat Kukus + Choc Ganache + Smarties. Kasi kalerful gitu untuk Taska Seri galaksi :-)

Untuk birthday anak Dju - Tedja dan Taska Seri Galaksi :-)
 Ahaha..amacam? Memang la bz huhu.... Jumaat ni cuti Wilayah. Belum tahu lagi apa planning tapi plan hari Ahad sudah menanti...



No comments:

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...