Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Monday, January 20, 2014

Macam-macam Kek Trend...

As Salam and Good Morning to you :-) Hari Isnin...jangan Monday Blues.

Eh tetiba pepagi Isnin lak nak taip blog. Apa? Takde keje ker? Ehehehe...kalau ada kerja mau daku menaip sini? Idak ler teman..haha.. Selalu post gambar je kan. Sekali sekala kene dah berinteraksi dalam citer. Ni macam takde interaksi ngan pembaca lak nanti dah dok tayang gambar jer.

Oh ye..sebelum tu, ada yang bertanya kenapa gambar2 kek yang di'share' dalam blog ni tak nampak. Untuk pengetahuan sekalian, oleh kerana saya 'rajin' (rajin inverted comma..hew hew hew) nak upload gambar, maka..saya telah 'embed' sumer picture kek terus dari Facebook Page saya - Liana's Home Oven. :-)
Bila ada segelintir yang tak dapat tengok gambar2 itew mungkin disebabkan access Facebook anda telah di'blocked'. Selalunya kat opis la ni. So, kalau uolls pakai line tenet sendiri atau pakai uolls nye smart pon mesti akan nampak nyer ;-)
Atau susah sangat, Like je la page tu kalau nak tengok gambar dia. Ala2 untuk cuci mata apa salah. Walaupun kek-kek saya ni biasa jer.. (huhu...malu...)

Ok, berbalik pada topik la kan..hmm..kalau tengok trend kek ni, macam-macam jenis kek kuar sekarang ni yang menjadi trend dan dijadikan sumber pendapatan. Sekarang ni paling hangat cheese kek leleh. Macam2 perasa ada. Saya? Masih setia ngan kek2 biasa je.
Cer tengok dolu2. pernah satu ketika sangat la fofular ngan Red Velvet Cake. Kalau sekarang orang sebut rvc tu, aih...dah ketinggalan zaman uolls.


Lepas tu Pavlova lak. Pun sekarang orang dah tak heran.
Lepas tu, doyan crepe lak.
Lepas tu apa lagi ek? Ha..Congo Bar lak pastu sekarang Cheese Cake leleh. Kan tu? boleh dikatakan takde 'boundaries' untuk bakers terus mengeluarkan idea2 menghasilkan kek-kek yang sedap. :-)
Para Bakers pun sekarang ni dah ibarat macam cendawan tumbuh lepas hujan. Huhu..banyak saingan uolls.

Oleh itu, I tak bersedia lagi untuk berhenti kerja sekarang ni untuk bertukar kerjaya jadi bakers sepenuh masa. Biarlah wat masa ni I jadi Bakers part-time. Sapa nak order kek ngan saya? Sila Like Page saya eh :-) - Liana's Home Oven. 

Insyaallah, sumer kek sedap-sedap belaka. :-)

Hm..ada banyak kek2 yang nak dicuba ni. Kek2 sekalian, tunggu ikut giliran yer..Nanti mama wat satu2 yer..;-)

No comments:

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...