Pesanan dari de-serikandi :-) :

Kengkawan sumer, anda dilarang untuk copy dan paste gambar-gambar dari blog ini tanpa kebenaran saya. Semua gambar di dalam blog saya adalah hak milik de-serikandi.blogspot.com.
Anda boleh copy dan paste recipe yg dicipta asal oleh saya yg ditempek dalam blog ini dengan syarat tag nama blog saya.
Terima kasih di atas kerjasama kengkawan semua :-)

Friday, August 29, 2014

Cara Buat Kek bentuk Love tanpa guna Loyang Khas

Cuba tengok ni :-)

Tuesday, August 12, 2014

Salted Caramel Cheesecake

Macam ada terlepas nak letak gambar penuh ni je. Layanzz...

Friday, August 08, 2014

Lagi belanja gambar kek






Post by Liana's Home Oven.

Black & White Russian Cake

Post by Liana's Home Oven.

Salted Caramel Cheese Cake


Post by Liana's Home Oven.

Pecan Butterscotch Cake & Mini Rainbow Cake with Cream Cheese Frosting

Kek bertemakan Frozen - Frozen themed cake :-)

As Salam, Dah lama tak update blog. Balik2 gambar kek..balik2 gambar kek. Takde citer lain? Al kaedahnya, macam takde idea nak tulis selain dari gambar kek. Meh belanja gambar kek tema Frozen dulu k. hew..hew...

Bukan main lagi penangan citer Frozen. Sana sini laku betul permintaan untuk kek Frozen nih.
Ingat kan tak kene la kan tempias kek frozen nih. Rupanya kene la juger..ha kan..

Kek pertama bertemakan frozen ni diorder oleh kawan cek hubby. Dari jauh dia 'u', kebetulan dia datang KL ngan family dia order ngan I. Dia kata dah lama perhati kek-kek yang post kat page I kat fb. Dan menyimpan angan2 nak order kek ngan I bila di KL. Wah, tq2 atas sokongan anda. ;-)
Hmm..sekali dia minta kek birthday fondant. Erk..alamak! Huhu...tang fondant ni memang la I slow sikit.
Sudah, kene la cari snowflakes plunger cutter nak buat bentuk2 snowflakes tu kan. Pastu terpikir la..seminggu sebelum tu gi kedai bakeri dah pegang dah plunger tu. Pastu letak balik. Dalam hati cakap kononnya "Ah, buat apa nak benda nih. Pantang nampak semua nak beli. Dah macam2 ada kat rumah. Lagipun bukan guna pun. Kek Fondant pun lama tak buat. Bukan nak buat pun. Takde kot orang nak order kek fondant ni..".....................Ha, sekali hamik ko. Kelam kabut mencari nya. Nasib baik dapat beli gak...hehe...Pengajarannya: Kalau dah nampak barang yang suka, beli je. Kita tak tahu bila kita akan guna benda tu...hehe...

Ok..layan...


Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...